Скокни до главната содржина
Оваа страница е автоматски преведена од англиски.

Нашата цел е да му овозможиме на секој поединец да стане активен член на исландското општество, без разлика на потеклото или од каде доаѓа.
Вести

Лансирана нова веб-страница на ССК

Сега е отворена нова веб-страница на Мултикултурниот информативен центар. Се надеваме дека ќе им олесни на имигрантите, бегалците и другите да најдат корисни информации. Веб-страницата обезбедува информации за многу аспекти од секојдневниот живот и администрацијата во Исланд и обезбедува поддршка во врска со преселувањето во и од Исланд.

Страница

Советување

Дали сте нов во Исланд или сè уште се прилагодувате? Дали имате прашање или ви треба помош? Ние сме тука да ви помогнеме. Јавете се, разговарајте или е-пошта ни! Зборуваме англиски, полски, шпански, арапски, украински, руски и исландски.

Страница

За нас

Целта на Мултикултурниот информативен центар (МКЦ) е да му овозможи на секој поединец да стане активен член на исландското општество, без разлика на потеклото или од каде доаѓа. На оваа веб-локација МКЦ обезбедува информации за многу аспекти од секојдневниот живот и администрација во Исланд и обезбедува поддршка во врска со преселувањето во и од Исланд. ССК обезбедува поддршка, совети и информации во врска со прашањата за имигрантите и бегалците во Исланд на поединци, здруженија, компании и на исландските власти.

Страница

Објавен материјал

Овде можете да најдете секакви материјали од Мултикултурниот информативен центар. Користете ја содржината за да видите што нуди овој дел.

Филтрирајте ја содржината