Скокни до главната содржина
Оваа страница е автоматски преведена од англиски.

Нашата цел е да му овозможиме на секој поединец да стане активен член на исландското општество, без разлика на потеклото или од каде доаѓа.
Вести

Веројатна вулканска ерупција во близина на Гриндавик

Градот Гриндавик (на полуостровот Рејкјанес) сега е евакуиран и неовластен пристап е строго забранет. Одморалиштето Blue Lagoon, кое е блиску до градот, исто така е евакуирано и е затворено за сите гости. Прогласена е вонредна фаза. Одделот за цивилна заштита и управување со вонредни состојби објавува ажурирања за ситуацијата на веб-страницата grindavik.is . Објавите се на англиски, полски и исландски јазик.

Страница

Советување

Дали сте нов во Исланд или сè уште се прилагодувате? Дали имате прашање или ви треба помош? Ние сме тука да ви помогнеме. Јавете се, разговарајте или е-пошта ни! Зборуваме англиски, полски, шпански, арапски, украински, руски и исландски.

Страница

Учење исландски

Учењето на исландскиот јазик ви помага да се интегрирате во општеството и го зголемувате пристапот до можностите за вработување. Повеќето нови жители во Исланд имаат право на поддршка за финансирање на часови по исландски јазик, на пример преку бенефиции за синдикатот, бенефиции за невработеност или социјални бенефиции. Ако не сте вработени, ве молиме контактирајте ја социјалната служба или Дирекцијата за труд за да дознаете како можете да се пријавите за часови на Исланд.

Страница

Објавен материјал

Овде можете да најдете секакви материјали од Мултикултурниот информативен центар. Користете ја содржината за да видите што нуди овој дел.

Филтрирајте ја содржината