Скокни до главната содржина
Оваа страница е автоматски преведена од англиски.

Нашата цел е да му овозможиме на секој поединец да стане активен член на исландското општество, без разлика на потеклото или од каде доаѓа.
Страница

Советување

Дали сте нов во Исланд или сè уште се прилагодувате? Дали имате прашање или ви треба помош? Ние сме тука да ви помогнеме. Јавете се, разговарајте или е-пошта ни! Зборуваме англиски, полски, шпански, арапски, украински, руски и исландски.

Вести

Исландски испит за оние кои аплицираат за државјанство

Следниот испит за исландски за оние кои аплицираат за исландско државјанство ќе се одржи во ноември 2023 година. Пријавувањето започнува на 21 септември. Во секој тест круг ќе биде примен ограничен број. Пријавувањето завршува на 2 ноември. По истекот на рокот за пријавување не може да се пријавите за испит. Повеќе информации на веб-страницата на јазичното училиште Мимир.

Страница

За нас

Целта на Мултикултурниот информативен центар (МКЦ) е да му овозможи на секој поединец да стане активен член на исландското општество, без разлика на потеклото или од каде доаѓа. На оваа веб-локација МКЦ обезбедува информации за многу аспекти од секојдневниот живот и администрација во Исланд и обезбедува поддршка во врска со преселувањето во и од Исланд. ССК обезбедува поддршка, совети и информации во врска со прашањата за имигрантите и бегалците во Исланд на поединци, здруженија, компании и на исландските власти.

Страница

Објавен материјал

Овде можете да најдете секакви материјали од Мултикултурниот информативен центар. Користете ја содржината за да видите што нуди овој дел.

Филтрирајте ја содржината