Скокни до главната содржина
Оваа страница е автоматски преведена од англиски.
Министерство за правда · 26.02.2024

Продолжување на дозволите за престој за Украинците

Продолжување на рокот на важност на дозволата за престој врз основа на масовно заминување

Министерот за правда одлучи да го продолжи периодот на важност на член 44 од Законот за странци , за колективна заштита причина за масовно иселување од Украина, поради инвазијата на Русија. Продолжувањето важи до 02.03.2025 година.

Секој треба да се фотографира за да се продолжи дозволата.

Подолу ќе најдете дополнителни информации за продолжувањето на дозволата:

Украински: Продолжување на периодот на важност на дозволата за престој врз основа на масовно заминување

Исландски: Framlenging dvalarleyfa veena ålåsfågål