Скокни до главната содржина
Оваа страница е автоматски преведена од англиски.
Советувалиште

Советувалиште

Дали сте нов во Исланд или сè уште се прилагодувате? Дали имате прашање или ви треба помош?

Ние сме тука да ви помогнеме. Јавете се, разговарајте или е-пошта ни!

Зборуваме англиски, полски, украински, шпански, арапски, италијански, руски, естонски, француски, германски и исландски.

За советувалиштето

Мултикултурниот информативен центар има советувалиште и неговиот персонал е тука да ви помогне. Услугата е бесплатна и доверлива. Имаме советници кои зборуваат англиски, полски, украински, шпански, арапски, италијански, руски, естонски, германски, француски и исландски.

Имигрантите можат да добијат помош за да се чувствуваат безбедно, да бидат добро информирани и поддржани додека живеат во Исланд. Нашите советници нудат информации и совети во однос на вашата приватност и доверливост.

Ние соработуваме со клучни институции и организации во Исланд, така што заедно можеме да ви служиме според вашите потреби.

Контактирајте не

Можете да разговарате со нас користејќи го балонот за разговор (Веб-разговорот е отворен помеѓу 9 и 11 часот (GMT), во работните денови).

Можете да ни испратите е-пошта со прашања или да резервирате време ако сакате да дојдете да не посетите или да воспоставите видео повик: mcc@vmst.is

Може да ни се јавите на: (+354) 450-3090 (отворен понеделник до четврток од 09:00 – 15:00 часот и петок од 09:00 – 12:00 часот)

Можете да го истражите остатокот од нашата веб-страница: www.mcc.is

Запознајте ги советниците

Доколку сакате лично да дојдете да се запознаете со нашите советници, тоа можете да го направите на три локации, во зависност од тоа кои се вашите потреби:

Рејкјавик

Гренсасвегур 9, 108 Рејкјавик

Работното време е од 10:00 до 12:00 часот, од понеделник до петок.

Ísafjörður

Арнагата 2 - 4, 400 Ísafjörður

Работното време е од 09:00 до 12:00 часот, од понеделник до петок.

Оние кои бараат меѓународна заштита можат да одат на третата локација, сервисниот центар Домус , кој се наоѓа на Егилсгата 3, 101 Рејкјавик . Општото работно време таму е од 08:00 до 16:00 часот, но советниците на МКЦ ве поздравуваат од 09:00 до 12:00 часот, од понеделник до петок.

Јазици што ги зборуваат нашите советници

Заедно, нашите советници ги зборуваат следниве јазици: англиски, полски, украински, шпански, арапски, италијански, руски, естонски, германски, француски и исландски.

Информативен постер: Дали имате прашање? Како да не контактирате? На постерот ќе најдете информации за контакт, опции за помош и друго. Преземете го постерот со целосна големина А3 овде .

Ние сме тука да помогнеме!

Јавете ни се, разговарајте или е-пошта ни.