Скокни до главната содржина
Оваа страница е автоматски преведена од англиски.
Мултикултурен информативен центар · 20.03.2023

Лансирана нова веб-страница на ССК

Нова веб-страница

Сега е отворена нова веб-страница на Мултикултурниот информативен центар. Се надеваме дека ќе им олесни на имигрантите, бегалците и другите да најдат корисни информации.

Веб-страницата обезбедува информации за многу аспекти од секојдневниот живот и администрацијата во Исланд и обезбедува поддршка во врска со преселувањето во и од Исланд.

Навигација - Пронаоѓање на вистинската содржина

Дел од класичниот начин на навигација низ веб-локација, со користење на главното мени или функцијата за пребарување, можете да ја користите опцијата за филтер за да се приближите до содржината што ја барате. Кога го користите филтерот, ќе добиете предлози кои се надеваме дека одговараат на вашиот интерес.

Стапување во контакт со нас

Постојат три начини да стапите во контакт со ССК или со неговите концелари. Прво, можете да го користите балонот за разговор на веб-страницата, го гледате во долниот десен агол на секоја страница.

Можете исто така да ни испратите е-пошта на mcc@mcc.is или дури и да ни се јавите на: (+354) 450-3090. Ако стапите во контакт, можете да резервирате време да се сретнете со нас на состанок лице в лице или на видео повик преку Интернет, доколку треба да разговарате со некој од нашите советници.

Мултикултурниот информативен центар обезбедува поддршка, совети и информации во врска со прашањата за имигрантите и бегалците во Исланд за поединци, здруженија, компании и исландските власти.

Јазици

Новата веб-локација е стандардно на англиски, но можете да изберете други јазици од менито за јазици на врвот. Ние користиме машински преводи за сите јазици освен англискиот и исландскиот.

Исландска верзија

Исландската верзија на веб-страницата е во тек. Преводите на секоја страница треба да бидат готови наскоро.

Во исландскиот дел на веб-страницата, постои дел наречен Fagfólk . Тој дел е првенствено напишан на исландски, така што исландската верзија таму е готова, но англиската е во тек.

Сакаме да му овозможиме на секој поединец да стане активен член на исландското општество, без разлика на потеклото или од каде доаѓа.