Shko te përmbajtja kryesore
Kjo faqe është përkthyer automatikisht nga anglishtja.
Qendra Informative Multikulturore

Rreth Nesh

Qëllimi i Qendrës së Informacionit Multikulturor (MCC) është t'i mundësojë çdo individi të bëhet një anëtar aktiv i shoqërisë islandeze, pavarësisht prejardhjes apo prej nga vijnë.

Kjo faqe interneti ofron informacion mbi shumë aspekte të jetës së përditshme, administrimin në Islandë, lëvizjen në dhe nga Islanda dhe shumë më tepër.

Roli i MCC

MCC ofron mbështetje, këshilla dhe informacion në lidhje me çështjet e emigrantëve dhe refugjatëve në Islandë për individët, shoqatat, kompanitë dhe autoritetet islandeze.

Roli i MCC është të lehtësojë marrëdhëniet ndërmjet njerëzve me rrënjë të ndryshme dhe të përmirësojë shërbimet për emigrantët që jetojnë në Islandë.

  • Sigurimi i qeverisë, institucioneve, kompanive, shoqatave dhe individëve me këshilla dhe informacione në lidhje me çështjet e emigrantëve.
  • Këshilloni komunat në pranimin e emigrantëve që shpërngulen në komunë.
  • Informimi i emigrantëve për të drejtat dhe detyrimet e tyre.
  • Monitoroni zhvillimin e çështjeve të imigracionit në shoqëri, duke përfshirë mbledhjen e informacionit, analizën dhe shpërndarjen e informacionit.
  • Dorëzimi tek ministrat, Bordi i Emigracionit dhe autoriteteve të tjera qeveritare, sugjerime dhe propozime për masa që synojnë t'u mundësojnë të gjithë individëve të jenë pjesëmarrës aktivë në shoqëri, pavarësisht nga kombësia apo origjina.
  • Hartoni një raport vjetor për ministrin për çështjet e emigracionit.
  • Monitoroni ecurinë e projekteve të përcaktuara në një rezolutë parlamentare për një plan veprimi për çështjet e imigracionit.
  • Puna për projekte të tjera në përputhje me objektivat e ligjit dhe një rezolute parlamentare për një plan veprimi për çështjet e emigracionit dhe gjithashtu në përputhje me një vendim të mëtejshëm të ministrit.

Roli i MCC siç përshkruhet në ligj (vetëm në Islandë)

Shënim: Më 1 prill 2023, MCC u bashkua me Drejtorinë e Punës . Ligjet që mbulojnë çështjet e emigrantëve janë përditësuar dhe tani pasqyrojnë këtë ndryshim.

Këshillim

Qendra e Informacionit Multikulturor drejton një shërbim këshillimi dhe stafi i saj është këtu për t'ju ndihmuar. Shërbimi është pa pagesë dhe konfidencial. Ne kemi këshilltarë që flasin anglisht, polonisht, ukrainas, spanjisht, arabisht, italisht, rusisht, estonez, frëngjisht, gjermanisht dhe islandisht.

Stafi

Shërbime për refugjatët dhe konsulentë profesionistë për njerëzit që punojnë në fushën e shërbimeve të refugjatëve

Belinda Karlsdóttir / belinda.karlsdottir@vmst.is

Specialist për çështjet e refugjatëve

Erna María Dungal / erna.m.dungal@vmst.is

Specialist për çështjet e refugjatëve

Jóhanna Vilborg Ingvarsdóttir / johanna.v.ingvardottir@vmst.is

Specialist për çështjet e refugjatëve

Sigrún Erla Egilsdóttir / sigrun.erla.egilsdottir@vmst.is

Specialist për çështjet e refugjatëve

Kontakt: refugjate@vmst.is / (+354) 450-3090

këshilltarët

Alvaro (Spanjisht, Gjemanisht dhe Anglisht)

Edoardo (rusisht, italisht, spanjisht, anglisht, frëngjisht dhe islandisht)

Irina (rusisht, ukrainas, anglisht, estonez dhe islandez)

Janina (polake, islandeze dhe angleze)

Sali (arabisht dhe anglisht)

Kontakt: mcc@vmst.is / (+354) 450-3090 / Flluskë bisede në uebfaqe

Menaxheri i projektit – Çështjet e emigrantëve

Auður Loftsdóttir

Kontaktoni: audur.loftsdottir@vmst.is / (+354) 531-7051

Menaxher divizioni

Inga Sveinsdóttir

Kontaktoni: inga.sveinsdottir@vmst.is / (+354) 531-7419

IT dhe botimet

Björgvin Hilmarsson

Kontaktoni: it-fjolmenningarsvid@vmst.is / (+354) 450-3090

Orari i telefonit dhe i zyrës

Informacione të mëtejshme dhe mbështetje mund të kërkohet duke na kontaktuar duke telefonuar (+354) 450-3090.

Zyra jonë është e hapur nga ora 09:00 deri në 15:00, nga e hëna në të enjte, por nga ora 09:00 deri në 12:00 të premteve.

Adresë

Qendra Informative Multikulturore

Grensásvegur 9

108 Rejkjavík

Numri i ID: 700594-2039

Vendndodhja jonë në hartë

Politikat dhe udhëzimet