Скокни до главната содржина
Оваа страница е автоматски преведена од англиски.
Државјанство - Исландски испит · 15.09.2023

Исландски испит за оние кои аплицираат за државјанство

Следниот испит за исландски за оние кои аплицираат за исландско државјанство ќе се одржи во ноември 2023 година.

Пријавувањето започнува на 21 септември. Во секој тест круг ќе биде примен ограничен број.

Пријавувањето завршува на 2 ноември.

По истекот на рокот за пријавување не може да се пријавите за испит.

Повеќе информации на веб-страницата на јазичното училиште Мимир.

Испитите на исландски јазик за апликантите за исландско државјанство се одржуваат двапати годишно, пролет и есен. Јазичното училиште Мимир е задолжено за спроведување на испитите за државјанство за Националниот институт за образование.

Работата се врши во согласност со правилата утврдени од Националната агенција за образование во врска со регистрацијата и плаќањата.