Скокни до главната содржина
Оваа страница е автоматски преведена од англиски.

Нашата цел е да му овозможиме на секој поединец да стане активен член на исландското општество, без разлика на потеклото или од каде доаѓа.
Настани

Семејна забава - Настани за целото семејство ова лето

Семејна забава! EAPN Исланд и TINNA – Virknihús, нуди семејна забава со деца. Од 24-ти јуни до 19-ти август, тие нудат бесплатни семејни настани секој понеделник Присуство во Gerðuberg 3-5 секој понеделник во 11.00 часот. Леб и пијалоци пред да одиме со јавниот автобус до дестинацијата. Исто така, ќе има отворена куќа, леб и пијалоци и разговор со социјален работник секоја среда ова лето, помеѓу 10 и 14 часот на Гердуберг 3-5. Не е потребна регистрација и присуството е бесплатно. Сите добредојдени. Програми: Поморски музеј на 24 јуни - Поморски музеј Рејкјавик 1ви јули. Парк и зоолошка градина 8-ми јули. Игралиште Kjarvalsstaðir и Klambratún - Игралиште 15 јули. Музеј на отворено Árbær 22 јули. Национален музеј на Исланд - Национален музеј на Исланд 29 јули. Летен фестивал Семеен центар - Летен фестивал 12 август. Ботаничка градина 19 август. Музеј Асмундур и игра за ориентација За повеќе информации јавете се на: 664-4010 Овде ќе најдете постер со програмата .

Страница

Советување

Дали сте нов во Исланд или сè уште се прилагодувате? Дали имате прашање или ви треба помош? Ние сме тука да ви помогнеме. Јавете се, разговарајте или е-пошта ни! Зборуваме англиски, полски, украински, шпански, арапски, италијански, руски, естонски, француски, германски и исландски.

Страница

Вакцинации

Вакцинациите спасуваат животи! Вакцинацијата е имунизација наменета за спречување на ширење на тешка заразна болест. Вакцините содржат состојки наречени антигени, кои му помагаат на телото да развие имунитет (заштита) од одредени болести.

Страница

Учење исландски

Учењето на исландскиот јазик ви помага да се интегрирате во општеството и го зголемувате пристапот до можностите за вработување. Повеќето нови жители во Исланд имаат право на поддршка за финансирање на часови по исландски јазик, на пример преку бенефиции за синдикатот, бенефиции за невработеност или социјални бенефиции. Ако не сте вработени, ве молиме контактирајте ја социјалната служба или Дирекцијата за труд за да дознаете како можете да се пријавите за часови на Исланд.

Вести

Настани и услуги од Градската библиотека во Рејкјавик оваа пролет

Градската библиотека води амбициозна програма, обезбедува секакви услуги и организира редовни настани за деца и возрасни, сето тоа бесплатно. Библиотеката врие од живот. На пример, има The Story Corner , исландска пракса , Seed Library , семејни утра и многу повеќе. Овде ќе ја најдете целосната програма .

Страница

Објавен материјал

Овде можете да најдете секакви материјали од Мултикултурниот информативен центар. Користете ја содржината за да видите што нуди овој дел.

Филтрирајте ја содржината