Скокни до главната содржина
Оваа страница е автоматски преведена од англиски.
Кутија со алатки

Објавен материјал

Овде можете да најдете секакви материјали од Мултикултурниот информативен центар. Користете ја содржината за да видите што нуди овој дел.

Информативни брошури за бегалци

Ако не ги најдете брошурите овде погоре, рачно преведени на вашиот јазик, можете да ги отворите овде (HTML верзија) и треба да се појави на јазикот што сте го избрале за страницата. Но, имајте на ум дека во овој случај тоа е машински превод .

Fyrstu skrefin - Важни информации за оние што се преселуваат во Исланд

Информативен постер

Информативен постер: Дали имате прашање? Како да не контактирате? На постерот ќе најдете информации за контакт, опции за помош и друго. Преземете го постерот со целосна големина А3 овде .

Прирачник и прирачник на УНХЦР на исландски

На училиште - Боенка

Политики на Дирекцијата за труд

Напомена: На 1 април 2023 година, Мултикултурниот информативен центар се спои со Дирекцијата за труд . Законите што ги покриваат прашањата за имигрантите се ажурирани и сега ја одразуваат оваа промена. Општите политики на Дирекцијата за труд сега се применуваат за споените агенции.

Овде можете да најдете информации за политиките на агенцијата (само на исландски).

План за прием на жители од странско потекло

Културна компетентност