Скокни до главната содржина
Оваа страница е автоматски преведена од англиски.
Библиотеки и култура · 09.02.2024

Настани и услуги од Градската библиотека во Рејкјавик оваа пролет

Градската библиотека води амбициозна програма, обезбедува секакви услуги и организира редовни настани за деца и возрасни, сето тоа бесплатно. Библиотеката врие од живот.

На пример, има The Story Corner , исландска пракса , Seed Library , семејни утра и многу повеќе.

Овде ќе ја најдете целосната програма .

Бесплатна библиотечна картичка за деца

Децата добиваат картичка од библиотеката бесплатно. Годишниот надоместок за возрасни е 3.060 круни. Сопствениците на картички можат да позајмуваат книги (на многу јазици), списанија, ЦД-а, ДВД-а, винилни плочи и друштвени игри.

Не ви треба картичка од библиотеката или да барате дозвола од персоналот да се дружите во библиотеката - секој е добредојден, секогаш. Можете да читате, да играте друштвени игри (библиотеката има многу игри), да играте шах, да работите домашна/далечинска работа и многу други работи.

Во Библиотеката можете да најдете книги на различни јазици, за деца и за возрасни . На сите осум локации има книги на исландски и англиски јазик.

Оние кои имаат картичка од библиотеката имаат и бесплатен пристап до Е-библиотеката Таму можете да најдете многу наслови на книги и над 200 популарни списанија.

Осум различни локации

Градската библиотека во Рејкјавик има осум различни локации низ градот. Можете да позајмите работи (книги, ЦД-а, игри итн.) од една локација и да се вратите на друга локација.

Грубото
Ѓеврекот
Солхајмар
Шпангот
Герјуберг
Úlfarsárdalur
Речен град
Клеберг (влез одзади, поблиску до морето)

Децата добиваат картичка од библиотеката бесплатно.