Shko te përmbajtja kryesore
Kjo faqe është përkthyer automatikisht nga anglishtja.
Bibliotekat dhe Kultura · 09.02.2024

Ngjarjet dhe shërbimet nga Biblioteka e qytetit të Rejkjavik këtë pranverë

Biblioteka e qytetit zhvillon një program ambicioz, ofron të gjitha llojet e shërbimeve dhe organizon evente të rregullta për fëmijë dhe të rritur, të gjitha falas. Biblioteka gumëzhin nga jeta.

Për shembull ka The Story Corner , praktikë islandeze , Seed Library , mëngjese familjare dhe shumë më tepër.

Këtu e gjeni programin e plotë .

Karta e bibliotekës falas për fëmijët

Fëmijët marrin një kartë bibliotekë falas. Tarifa vjetore për të rriturit është 3.060 krónur. Mbajtësit e kartave mund të huazojnë libra (në shumë gjuhë), revista, CD, DVD, disqe vinyl dhe lojëra në tavolinë.

Ju nuk keni nevojë për një kartë bibliotekë ose kërkoni leje nga stafi për të qëndruar në bibliotekë – të gjithë janë të mirëpritur, gjithmonë. Mund të lexoni, të luani lojëra në tavolinë (biblioteka ka shumë lojëra), të luani shah, të bëni detyra shtëpie/punë në distancë dhe shumë gjëra të tjera.

Në Bibliotekë mund të gjeni libra në gjuhë të ndryshme, për fëmijë dhe për të rritur . Librat në islandisht dhe anglisht janë në të tetë vendet.

Ata që kanë një kartë bibliotekë kanë gjithashtu një akses falas në E-bibliotekën Aty mund të gjeni shumë tituj librash dhe mbi 200 revista të njohura.

Tetë lokacione të ndryshme

Biblioteka e qytetit të Reykjavík ka tetë vendndodhje të ndryshme nëpër qytet. Ju mund të huazoni gjëra (libra, CD, lojëra etj.) nga një vend dhe të ktheheni në një tjetër.

E përafërt
Gjevrek
Sólheimar
Shpërthimi
Gerðuberg
Úlfarsárdalur
Qytet lumi
Kléberg (Hyrja në pjesën e pasme, më afër detit)

Fëmijët marrin një kartë bibliotekë falas.