Shko te përmbajtja kryesore
Kjo faqe është përkthyer automatikisht nga anglishtja.

Qëllimi ynë është t'i mundësojmë çdo individi të bëhet një anëtar aktiv i shoqërisë islandeze, pavarësisht prejardhjes apo prej nga vijnë.
Ngjarjet

Argëtim familjar - Ngjarje për të gjithë familjen këtë verë

Argëtim familjar! EAPN Iceland dhe TINNA – Virknihús, ofron argëtim familjar me fëmijë. Nga data 24 qershor deri më 19 gusht, ata ofrojnë aktivitete familjare falas çdo të hënë Pjesëmarrja në Gerðuberg 3-5 çdo të hënë në orën 11.00. Bukë dhe pije para se të shkojmë me autobusin publik në destinacion. Gjithashtu do të ketë një shtëpi të hapur, bukë dhe pije dhe një bisedë me një punonjës social çdo të mërkurë këtë verë, midis orës 10 dhe 14 në Gerðuberg 3-5. Nuk ka nevojë për regjistrim dhe pjesëmarrja është falas. Të gjithë të mirëpritur. Programet: Muzeu Detar i 24 Qershorit – Muzeu Detar Reykjavík 1 korriku. Parku dhe Kopshti Zoologjik 8 korriku. Shesh lojërash Kjarvalsstaðir dhe Klambratún - Shesh lojërash 15 korrik. Muzeu i hapur i Árbær 22 korrik. Muzeu Kombëtar i Islandës - Muzeu Kombëtar i Islandës 29 korrik. Festivali veror Qendra familjare - Festivali veror 12 gusht. Kopshti Botanik 19 gusht. Muzeu Ásmundur dhe loja orientuese Për më shumë informacion, telefononi: 664-4010 Këtu mund të gjeni një poster me programin .

Faqe

Këshillim

Jeni i ri në Islandë, apo ende po përshtateni? Keni një pyetje apo keni nevojë për ndihmë? Ne jemi këtu për t'ju ndihmuar. Telefononi, bisedoni ose na dërgoni email! Ne flasim anglisht, polonisht, ukrainas, spanjisht, arabisht, italisht, rusisht, estonez, frëngjisht, gjermanisht dhe islandisht.

Faqe

Vaksinimet

Vaksinimet shpëtojnë jetë! Vaksinimi është një vaksinim që synon të parandalojë përhapjen e një sëmundjeje të rëndë ngjitëse. Vaksinat përmbajnë përbërës të quajtur antigjenë, të cilët ndihmojnë trupin të zhvillojë imunitetin (mbrojtjen) ndaj sëmundjeve specifike.

Faqe

Mësoni islandisht

Mësimi i islandishtes ju ndihmon të integroheni në shoqëri dhe rrit aksesin në mundësitë e punësimit. Shumica e banorëve të rinj në Islandë kanë të drejtë për mbështetje për financimin e mësimeve islandeze, për shembull nëpërmjet përfitimeve të sindikatave, përfitimeve të papunësisë ose përfitimeve sociale. Nëse nuk jeni i punësuar, ju lutemi kontaktoni shërbimin social ose Drejtorinë e Punës për të mësuar se si mund të regjistroheni për mësimet islandeze.

Lajme

Ngjarjet dhe shërbimet nga Biblioteka e qytetit të Rejkjavik këtë pranverë

Biblioteka e qytetit zhvillon një program ambicioz, ofron të gjitha llojet e shërbimeve dhe organizon evente të rregullta për fëmijë dhe të rritur, të gjitha falas. Biblioteka gumëzhin nga jeta. Për shembull ka The Story Corner , praktikë islandeze , Seed Library , mëngjese familjare dhe shumë më tepër. Këtu e gjeni programin e plotë .

Faqe

Materiali i publikuar

Këtu mund të gjeni të gjitha llojet e materialeve nga Qendra e Informacionit Multikulturor. Përdorni tabelën e përmbajtjes për të parë se çfarë ofron ky seksion.

Filtro përmbajtjen