Shkoni te përmbajtja kryesore
Kjo faqe është përkthyer automatikisht nga anglishtja.

Qëllimi ynë është t'i mundësojmë çdo individi të bëhet një anëtar aktiv i shoqërisë islandeze, pavarësisht prejardhjes apo prej nga vijnë.
Lajme

Shpërthim vullkanik ka të ngjarë pranë Grindavik

Qyteti i Grindavík (në gadishullin Reykjanes) tani është evakuuar dhe qasja e paautorizuar është rreptësisht e ndaluar. Resorti Blue Laguna, që është afër qytetit, gjithashtu është evakuuar dhe është i mbyllur për të gjithë mysafirët. Është shpallur një fazë emergjente. Departamenti i Mbrojtjes Civile dhe Menaxhimit të Emergjencave poston përditësime rreth situatës në faqen e internetit grindavik.is . Postimet janë në anglisht, polonisht dhe islandisht.

Faqe

Këshillim

Jeni i ri në Islandë, apo ende po përshtateni? Keni një pyetje apo keni nevojë për ndihmë? Ne jemi këtu për t'ju ndihmuar. Na telefononi, bisedoni ose na dërgoni email! Ne flasim anglisht, polonisht, spanjisht, arabisht, ukrainas, rusisht dhe islandisht.

Faqe

Mësoni islandisht

Mësimi i islandishtes ju ndihmon të integroheni në shoqëri dhe rrit aksesin në mundësitë e punësimit. Shumica e banorëve të rinj në Islandë kanë të drejtë për mbështetje për financimin e mësimeve islandeze, për shembull nëpërmjet përfitimeve të sindikatave, përfitimeve të papunësisë ose përfitimeve sociale. Nëse nuk jeni i punësuar, ju lutemi kontaktoni shërbimin social ose Drejtorinë e Punës për të mësuar se si mund të regjistroheni për mësimet islandeze.

Faqe

Materiali i publikuar

Këtu mund të gjeni të gjitha llojet e materialeve nga Qendra e Informacionit Multikulturor. Përdorni tabelën e përmbajtjes për të parë se çfarë ofron ky seksion.

Filtro përmbajtjen