Shko te përmbajtja kryesore
Kjo faqe është përkthyer automatikisht nga anglishtja.

Qëllimi ynë është t'i mundësojmë çdo individi të bëhet një anëtar aktiv i shoqërisë islandeze, pavarësisht prejardhjes apo prej nga vijnë.
Faqe

Vaksinimet

Vaksinimet shpëtojnë jetë! Vaksinimi është një vaksinim që synon të parandalojë përhapjen e një sëmundjeje të rëndë ngjitëse. Vaksinat përmbajnë përbërës të quajtur antigjenë, të cilët ndihmojnë trupin të zhvillojë imunitetin (mbrojtjen) ndaj sëmundjeve specifike.

Lajme

Zgjedhjet presidenciale në Islandë

Zgjedhjet presidenciale në Islandë do të mbahen më 1 qershor 2024. Votimi i hershëm para ditës së zgjedhjeve fillon jo më vonë se 2 maji. Votimi mund të bëhet para ditës së zgjedhjeve, si për shembull me Komisionerët e Qarkut ose jashtë vendit. Për informacione se kush mund të votojë, ku të votojë dhe si të votojë mund të gjeni këtu në island.is .

Faqe

Këshillim

Jeni i ri në Islandë, apo ende po përshtateni? Keni një pyetje apo keni nevojë për ndihmë? Ne jemi këtu për t'ju ndihmuar. Telefononi, bisedoni ose na dërgoni email! Ne flasim anglisht, polonisht, ukrainas, spanjisht, arabisht, italisht, rusisht, estonez, frëngjisht, gjermanisht dhe islandisht.

Faqe

Mësoni islandisht

Mësimi i islandishtes ju ndihmon të integroheni në shoqëri dhe rrit aksesin në mundësitë e punësimit. Shumica e banorëve të rinj në Islandë kanë të drejtë për mbështetje për financimin e mësimeve islandeze, për shembull nëpërmjet përfitimeve të sindikatave, përfitimeve të papunësisë ose përfitimeve sociale. Nëse nuk jeni i punësuar, ju lutemi kontaktoni shërbimin social ose Drejtorinë e Punës për të mësuar se si mund të regjistroheni për mësimet islandeze.

Lajme

Ngjarjet dhe shërbimet nga Biblioteka e qytetit të Rejkjavik këtë pranverë

Biblioteka e qytetit zhvillon një program ambicioz, ofron të gjitha llojet e shërbimeve dhe organizon evente të rregullta për fëmijë dhe të rritur, të gjitha falas. Biblioteka gumëzhin nga jeta. Për shembull ka The Story Corner , praktikë islandeze , Seed Library , mëngjese familjare dhe shumë më tepër. Këtu e gjeni programin e plotë .

Faqe

Materiali i publikuar

Këtu mund të gjeni të gjitha llojet e materialeve nga Qendra e Informacionit Multikulturor. Përdorni tabelën e përmbajtjes për të parë se çfarë ofron ky seksion.

Filtro përmbajtjen