Shko te përmbajtja kryesore
Kjo faqe është përkthyer automatikisht nga anglishtja.

Qëllimi ynë është t'i mundësojmë çdo individi të bëhet një anëtar aktiv i shoqërisë islandeze, pavarësisht prejardhjes apo prej nga vijnë.
Faqe

Këshillim

Jeni i ri në Islandë, apo ende po përshtateni? Keni një pyetje apo keni nevojë për ndihmë? Ne jemi këtu për t'ju ndihmuar. Telefononi, bisedoni ose na dërgoni email! Ne flasim anglisht, polonisht, ukrainas, spanjisht, arabisht, italisht, rusisht, estonez, frëngjisht, gjermanisht dhe islandisht.

Faqe

Mësoni islandisht

Mësimi i islandishtes ju ndihmon të integroheni në shoqëri dhe rrit aksesin në mundësitë e punësimit. Shumica e banorëve të rinj në Islandë kanë të drejtë për mbështetje për financimin e mësimeve islandeze, për shembull nëpërmjet përfitimeve të sindikatave, përfitimeve të papunësisë ose përfitimeve sociale. Nëse nuk jeni i punësuar, ju lutemi kontaktoni shërbimin social ose Drejtorinë e Punës për të mësuar se si mund të regjistroheni për mësimet islandeze.

Lajme

Zgjatja e lejeve të qëndrimit për ukrainasit

Zgjatja e afatit të vlefshmërisë së lejes së qëndrimit në bazë të largimit masiv Ministri i Drejtësisë ka vendosur të zgjasë periudhën e vlefshmërisë së nenit 44 të ligjit për të huajt , për mbrojtjen kolektive për shkak të emigrimit masiv nga Ukraina, për shkak të pushtimit rus. Zgjatja është e vlefshme deri më 2 mars 2025. Secili duhet të marrë fotografinë e tij në mënyrë që të zgjatet leja. Më poshtë gjeni informacione të mëtejshme për zgjatjen e lejes: Ukrainisht: Zgjatja e periudhës së vlefshmërisë së lejes së qëndrimit në bazë të largimit masiv Islandeze: Framlenging dvalarleyfa væna ålåsfågål

Lajme

Ngjarjet dhe shërbimet nga Biblioteka e qytetit të Rejkjavik këtë pranverë

Biblioteka e qytetit zhvillon një program ambicioz, ofron të gjitha llojet e shërbimeve dhe organizon evente të rregullta për fëmijë dhe të rritur, të gjitha falas. Biblioteka gumëzhin nga jeta. Për shembull ka The Story Corner , praktikë islandeze , Seed Library , mëngjese familjare dhe shumë më tepër. Këtu e gjeni programin e plotë .

Faqe

Materiali i publikuar

Këtu mund të gjeni të gjitha llojet e materialeve nga Qendra e Informacionit Multikulturor. Përdorni tabelën e përmbajtjes për të parë se çfarë ofron ky seksion.

Filtro përmbajtjen