Скокни до главната содржина
Оваа страница е автоматски преведена од англиски.
Здравствена грижа

Вакцинации

Вакцинациите спасуваат животи!

Вакцинацијата е имунизација наменета за спречување на ширење на тешка заразна болест. Вакцините содржат состојки наречени антигени, кои му помагаат на телото да развие имунитет (заштита) од одредени болести.

Дали вашето дете е вакцинирано?

Вакцинациите се важни и тие се бесплатни за децата во сите клиники за примарната здравствена заштита во Исланд.

За да најдете повеќе информации за детските вакцини на различни јазици, посетете ја оваа страница по island.is .

Дали вашето дете е вакцинирано? Корисни информации на различни јазици може да се најдат овде .

Корисни ЛИНКОВИ

Вакцинациите спасуваат животи!